Česnekovo-bylinková pomazánka

Recepty, Pomazánky

Suroviny

Na lučinu:
0,5 l bílého jogurtu Hollandia nebo jiný smetanový
1 velkou nebo 2 malé zakysané smetany
(nebo místo jedné zakysané, smetanu ke šlehání)
1 lžička vrchem čerstvě mletého pepře
sůl podle potřeby
1 měkký tavený sýr velký
Bylinky:
1 PL čerstvého zdrhnutého tymiánu
1 hrst zelené petrželky
1 hrst pažitky
3 snítky kopru
2 velké utřené stroužky česneku (i více, kdo má rád)

Postup přípravy receptu

  1. Z jogurtu a smetany připravíme domácí lučinu: V misce rozmícháme smetany s jogurtem, na jinou misku či hrnec položíme větší síto a přes něj utěrku nebo plátno apod., co nepouští barvu. Nalijeme směs. Pak dáme do lednice na 20-24 hodin.

  2. Druhý den vyklopíme lučinu ze síta do misky, bylinky nasekáme a společně s ostatními surovinami zašleháme do lučiny. Chvilka šlehání jenom prospěje.

  3. Výborná pomazánka k snídani, ale i na brambory k večeři či obědu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!