Selské ražniči s rozmarýnovými brambůrky a chilli omáčkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřová krkovička
- dobrá klobáska
- cibule
- sůl
- pepř
- grilovací koření
- špejle
- Brambory:
- brambory vařené ve slupce
- máslo
- rozmarýn
- sůl
- Chilli omáčka:
- majonéza
- cibulka
- okurky
- voda z okurek
- cukr
- sůl
- pepř
- sterilovaná kapie
- chilli pasta
Postup Selské ražniči s rozmarýnovými brambůrky a chilli omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso nakrájíme na malé tenčí plátky, které mírně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením - promneme a necháme chvilku odležet. Zatím klobásku nakrájíme na kolečka, cibuli rozkrojíme na čtvrtky a rozebereme na jednotlivé lístky. Na špejli střídaně napichujeme naložené maso, klobásku a cibuli a až máme všechna ražniči, zlehka je ještě po povrchu posypeme grilovacím kořením (ale pozor na sůl). Ražniči smažíme na směsi oleje a sádla, otáčíme a hlídáme, aby bylo maso měkké, ale ne vysušené.
Uvařené brambory nakrájíme i se slupkou na cca 7 mm silné plátky, které posypeme a zlehýnka promícháme s jemně nasekaným rozmarýnem. Brambory dáme opéci na rozpálené máslo pěkně dozlatova. Těsně před podáváním osolíme.
A nyní ještě omáčka: cibulku a okurky velmi jemně nakrájíme, okurku nastrouháme a kapii nakrájíme na kousíčky. Přidáme všechny ostatní ingredience, promícháme, dochutíme a podáváme.