Išelské dortíčky 2

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
180 g polohrubé mouky
100 g másla
2 balíčky vanilkového cukru
1 vejce
60 g mletých ořechů
1 lžíce kakaa
Krém:
80 g másla
2 lžíce moučkového cukru
3 lžíce mletých ořechů
1 lžíce rumu

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto smícháme a necháme v chladu odležet nejlépe do druhého dne. Těsto vyvalujeme a vykrajujeme kytičky či kolečka nebo i jiný tvar, kdo jak chce. Pečeme při 180°C +- 5-8 minut. Vychladlé slepujeme krémem a ozdobíme.

  2. Máslo, cukr, mleté ořechy, rum na krém vyšleháme dohladka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!