Išelské koláčky s máslovým krémem
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 320 g hladké mouky
- 200 g másla (Hera)
- 160 g moučkového cukru
- 160 g mletých vlašských ořechů
- 40 g kakaa
- Krém:
- 200 g másla
- 100 g moučkového cukru ¨
- vanilkový cukr
- Poleva:
- 150 g cukru moučky
- 1,5 lžíce kakaa
- 1 lžička másla
- voda - trošku
- Dozdobení:
- mandle půlené loupané
Postup Išelské koláčky s máslovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, másla, moučky, kakaa a ořechů vypracujeme těsto. Necháme ho do druhého dne uležet v chladu. Toto těsto není řidké, spíše drobivé, ale tak to má být! Pokud vám nedrží přidejte maximálně jednu lžíci vody. Z těsta odebíráme jen kousek, který vyválíme přes folii (igelit), nejlépe na silikonovém válu nebo pomoučněném stole, aby se netrhal, na tloušťku cca 3 mm.
Tvořítkem vykrajujeme kolečka a dáváme je na plech s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů, cca 10 minut (dle trouby), pak necháme vychladit.
Krém: máslo utřeme s cukry do bílé pěny.
Máslový krém dáme do cukrářského sáčku a na polovinu koleček dáme,,bobeček,, krému. Druhou polovinou koleček přikryjeme a dáme vychladit.
Poleva: v parní lázni rozehřejeme máslo s cukrem a kakaem. Vařící vody přidáme jen tolik, aby byla poleva lžičkou dobře roztíratelná na kolečkách.
Vrchní díl išelských koláčků potřeme polevou, do jejich středu položíme půlku oloupané mandle. Necháme zaschnout, pak ukládáme do krabiček.