Išelské koláčky s máslovým krémem

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
320 g hladké mouky
200 g másla (Hera)
160 g moučkového cukru
160 g mletých vlašských ořechů
40 g kakaa
Krém:
200 g másla
100 g moučkového cukru ¨
vanilkový cukr
Poleva:
150 g cukru moučky
1,5 lžíce kakaa
1 lžička másla
voda - trošku
Dozdobení:
mandle půlené loupané

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, másla, moučky, kakaa a ořechů vypracujeme těsto. Necháme ho do druhého dne uležet v chladu. Toto těsto není řidké, spíše drobivé, ale tak to má být! Pokud vám nedrží přidejte maximálně jednu lžíci vody. Z těsta odebíráme jen kousek, který vyválíme přes folii (igelit), nejlépe na silikonovém válu nebo pomoučněném stole, aby se netrhal, na tloušťku cca 3 mm.

  2. Tvořítkem vykrajujeme kolečka a dáváme je na plech s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů, cca 10 minut (dle trouby), pak necháme vychladit.

  3. Krém: máslo utřeme s cukry do bílé pěny.

  4. Máslový krém dáme do cukrářského sáčku a na polovinu koleček dáme,,bobeček,, krému. Druhou polovinou koleček přikryjeme a dáme vychladit.

  5. Poleva: v parní lázni rozehřejeme máslo s cukrem a kakaem. Vařící vody přidáme jen tolik, aby byla poleva lžičkou dobře roztíratelná na kolečkách.

  6. Vrchní díl išelských koláčků potřeme polevou, do jejich středu položíme půlku oloupané mandle. Necháme zaschnout, pak ukládáme do krabiček.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!