Grilované hrušky s čokoládovo-balsamicovou redukcí a krémem z gorgonzoly
Recepty, GrilováníSuroviny
- 1 pevná ale zralá hruška
- 5 lžic červeného balsamica
- 3 lžíce červeného vinného octa
- 3 kostičky nastrouhané hořké čokolády
- 1-2 lžíce medu
- 1 lžíce nastrouhané gorgonzoly
- asi 1 lžíce créme fraiche
- pepř
- špetka tymiánu
- citronová štáva
- 1 lžička nasucho opražených vlašských ořechů
Postup Grilované hrušky s čokoládovo-balsamicovou redukcí a krémem z gorgonzoly
Postup přípravy receptu
-
Gorgonzolu smícháme s créme fresh, aby vznikla pevná hmota, lehce opepříme a přidáme tymián. promícháme a uložíme do chladna.
Na nepřilnavé pánvičce přivedeme balsamico s vinným octem k varu a zredukujeme asi na 1/3 původního objemu.
Odstavíme a ve směsi rozpustíme čokoládu a přidáme lžíci tekutého medu. Ochutnáme a podle potřeby můžeme ještě dosladit.
Hrušky podélně rozřízneme, vykrojíme střed, pokapeme citronem a ogrilujeme.
Do středu hrušky vložíme noček vytvořený z gorgonzoly a přelijeme balsamicovou redukcí.
Posypeme vlašskými ořechy a ihned podáváme.