Zapékané plátky na kapii s červeným pepřem
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 3 plátky hovězího masa
- sůl
- mletý pepř
- olej
- 1 velká cibule
- 2 červené kapie
- 1 Hermelín
- celý červený pepř
- 3 plátky másla
Postup Zapékané plátky na kapii s červeným pepřem
Postup přípravy receptu
-
Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a dáme uležet, nejlépe přes noc, do lednice. V pánvi rozpálíme olej, plátky masa na něm zprudka opečeme a předěláme je do pekáčku.
Ve výpeku opečeme na půlměsíčky nakrájenou cibuli a na proužky nakrájenou červenou papriku, směs osolíme a opepříme, přidáme pár kuliček roztlučeného červeného pepře. Plátky masa potřeme máslem a zasypeme směsí z pánve.
Troubu rozehřejeme na 200°C a vložíme do ní přikrytý pekáč s masem.
Pečeme, dokud maso nebude měkké, můžeme malinko podlít vodou. Před dopečením na maso položíme plátky Hermelínu a posypeme několika kuličkami červeného pepře. Počkáme, až se sýr rozteče a můžeme podávat.