Vepřové plátky na paprikách, cuketách a fazolkách
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g libového vepřového masa
- 1 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1-2 červené čerstvé papriky
- 2 menší mladé cukety
- hrst žlutých fazolek
- 500 ml vývaru z masa nebo vodu s polovinou masoxu
- 1 lžíce sádla
- hladká mouka
- pepř
- sůl
Postup Vepřové plátky na paprikách, cuketách a fazolkách
Postup přípravy receptu
-
Z masa si nařežeme plátky, které jen pomačkáme dlaní, osolíme, opepříme a obalíme jemně v mouce.
Na sádle maso zprudka po obou stranách osmahneme, přidáme pokrájenou cibuli nadrobno a česnek na plátky, taktéž osmahneme a zalijeme malým množstvím vývaru a necháme dusit.
Zatím si nakrájíme papriku a cukety na proužky a fazolky nakrájíme na kratší kusy, když maso začíná měknout, přidáme připravenou zeleninu, přilijeme ještě trochu vývaru a dusíme dál až je maso měkké.
Do zbytku vývaru si zašleháme mouku na zahuštění a vlijeme k masu, promícháváme, provaříme a dochutíme.