Išelské cukroví II
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 160 g hladké mouky
- 160 g másla nebo Hery
- 80 g moučkového cukru
- 80 g mletých vlašských ořechů
- 1 lžíce holandského kakaa
- pár kapek vanilkového extraktu
- Krém:
- 80 g mletých vlašských ořechů
- 80 g másla
- 80 g moučkového cukru
- 2 lžíce meruňkové marmelády
- 1 lžíce rumu
- Poleva:
- 1 díl čokolády
- 1 díl Omegy (nebo jiný 100% tuk)
- ---
- loupané mandle na ozdobu
Postup Išelské cukroví II
Postup přípravy receptu
-
Z ingrediencí na těsto vypracujeme těsto. Necháme odpočinout pár hodin v lednici (ideálně do druhého dne). Pak vyválíme na plát cca 3-5 mm silný a vykrajujeme kolečka. Pečeme 10-12 minut v troubě na 160 stupňů.
Ingredience na krém vymícháme do hladka. Máslo používáme změklé. Slepujeme jím kolečka dohromady.
Čokoládu s Omegou rozpustíme ve vodní lázni a dortíčky do této polevy z jedné strany namáčíme. Polevou navrch přilepujeme mandli na ozdobu.