Pečené kmínové brambory

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

cca 10 menších brambor
4 lžíce oleje
lžička mletého kmínu - nebo podle chuti
celý kmín
1/2 lžičky uzené papriky
sůl
kdo chce, i sušený česnek

Postup přípravy receptu

  1. Neoloupané brambory důkladně umyjeme a rozpůlíme. Olej smícháme s mletým kmínem, solí a paprikou, případně česnekem. Řeznou plochu potřeme ochuceným olejem a tou stranou uložíme na plech s pečícím papírem. Trochou celého kmínu můžeme posypat plech.

  2. Po uložení brambory ještě brambory potřeme shora. Vkládáme do předem vyhřáté trouby a pečeme cca 35-45 minut podle velikosti. V polovině pečení můžeme brambory lehce propíchat a je li třeba, i potřít olejem. Pečeme do křupava a podáváme třeba s pažitko - nivovým dipem.

  3. Možná to bude chtít někdo dosolit, tak je dobré to udělat hned po vytažení z trouby. Ale nám to stačilo


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!