Smažený Hermelín v zeleninovém bramboráku
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 6 brambor
- 1 vejce
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce hl. mouky
- majoránka
- pepř
- sůl
- 1 menší kapie
- 1 jarní cibulka (i s natí)
- 2 lžíce zelené petrželky
- 1 Hermelín
- olej na smažení
Postup Smažený Hermelín v zeleninovém bramboráku
Postup přípravy receptu
-
Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme ½ na jemném a ½ na hrubém struhadle. Necháme vypotit a vodu slijeme.
Ochutíme pepřem, solí, přidáme utřený česnek, vejce, mouku, majoránku, nasekanou petrželku, na kostičky pokrájenou kapii a na kolečka jarní cibulky.
Do rozpáleného tuku lžící dáme směs, uděláme placičku, položíme rozkrojený Hermelín a na něj opět placičku ze směsi. Smažíme po obou stranách do zlata. Jako příloha se hodí jakýkoliv zeleninový salát.