Hrachová kaše s rozmarýnovým krůtím stehnem pečeném na česneku a mrkvovo-česnekovým pyré
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Hrachová kaše:
- 500 g půleného žlutého hrachu
- 2 litry vody
- 1 čajová lžička himálajské soli
- Rozmarýnové krůtí stehno:
- 1 krůtí stehno
- 150 ml voda na podlití
- 1 menší cibule
- 1 čajová lžička rozmarýnu
- špetka himálajské soli
- Pyré: (z pečené mrkve a česneku)
- 1 větší palička česneku
- 4 menší mrkve
Postup Hrachová kaše s rozmarýnovým krůtím stehnem pečeném na česneku a mrkvovo-česnekovým pyré
Postup přípravy receptu
-
Hrách propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme 2 litry vody a vaříme přibližně hodinu do měkka.
Mezitím si rozpálíme troubu a připravíme krůtí stehno, které vložíme do pekáče, posypeme rozmarýnem, špetkou soli a vložíme do trouby.
Připravíme si česnek, který oloupeme a každý měsíček rozkrojíme na půl.
Oloupeme si mrkev, kterou rozkrojíme jak podélně tak napříč.
Jakmile stehno pustí trochu šťávy, přilijeme 150 ml vody a přidáme česnek s mrkví. Pečeme zhruba hodinu, v posledních minutách zvýšíme teplotu, aby se vytvořila kůrka.
Hrachová kaše bude hotová dřív než stehno. Odstavíme jí ze sporáku, rozmixujeme a přiklopíme pokličkou. Když je stehno upečené, odebereme si do misky česnek s mrkví a rozmixujeme do hladka.