Hrachová polévka s klobásou

Recepty, Polévky

Suroviny

200 g loupaného žlutého hrachu
1 ostravská klobása
1 cibule
3 stroužky česneku
1 střední mrkev
1/4 celeru
1 menší petržel
slunečnicový olej
1 kostka bujonu
majoránka
2 PL solamylu
2 bobkové listy
voda

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, klobásu a zeleninu na kostičky.. Na oleji vše společně mírně opražíme, přidáme mouku a uděláme zelenino-klobásovou jíšku.

  2. Přidáme předvařený hrách, koření a zalijeme vodou. Necháme vařit, dokud hrášek úplně nezměkne, případně přiléváme vodu. Můžeme podávat samostatně nebo s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!