Hrachová polévka s klobásou
Recepty, PolévkySuroviny
- 200 g loupaného žlutého hrachu
- 1 ostravská klobása
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 střední mrkev
- 1/4 celeru
- 1 menší petržel
- slunečnicový olej
- 1 kostka bujonu
- majoránka
- 2 PL solamylu
- 2 bobkové listy
- voda
Postup Hrachová polévka s klobásou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, klobásu a zeleninu na kostičky.. Na oleji vše společně mírně opražíme, přidáme mouku a uděláme zelenino-klobásovou jíšku.
Přidáme předvařený hrách, koření a zalijeme vodou. Necháme vařit, dokud hrášek úplně nezměkne, případně přiléváme vodu. Můžeme podávat samostatně nebo s pečivem.