Barevná bůčková roláda

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg bůčkového plátu
8 vajec
3 cibule
300 g listového baby špenátu
200 g plátkového sýru
2 pikantní klobásy
1 červená kapie
hrst hrášku
pažitku
sůl
pepř
ol.olej
Dále:
petrželku a žlutou kapii na ozdobu
potravinářskou folii a provázek

Postup přípravy receptu

  1. Jednu cibuli a pažitku pokrájíme na drobno, další dvě cibule na kolečka, kapii na menší kostičky, bůčkový plát umyjeme, osušíme a po obou stranách osolíme a opepříme. Špenát opereme a necháme okapat.

  2. Na troše oleje osmažíme cibuli do sklovita a necháme vychladnout.

  3. Do misky vyklepneme vajíčka, pořádně vidličkou rozšleháme, přidáme hrášek, pažitku, vychladlou cibuli, osolíme, opepříme a nalijeme do vymazaného pekáčku (velikost volíme dle velikosti masa) a dáme do trouby. Pečeme na 150 C°, dokud vejce neztuhnou. Vaječnou omeletu necháme vychladnout.

  4. Plát masa položíme na potravinářskou folii, poklademe plátky sýra, na ně listy špenátu, osolíme, opepříme, posypeme kostičkami kapie a položíme vaječnou omeletu. Na to dáme klobásky, pomocí potravinářské folie pevně smotáme a dáme na hodinu do mrazáku ztuhnout.

  5. Jakmile je roláda trochu ztuhlá a drží pohromadě, sundáme folii, zajistíme potravinářským provázkem a dáme péct do vymazaného, cibulí vyskládaného pekáče a trochu podlijeme vodou.

  6. Přikryté pečeme 20 minut na 200 C° a potom již na 100 C°, cca 1.5 hodiny. Zkontrolujeme, přelijeme výpekem a už nepřikryté dopečeme na barvu.

  7. Servírujeme pokrájené na plátky, s pečenou cibulí a s jakoukoliv úpravou brambor. Já měla nové brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!