Barevná bůčková roláda
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg bůčkového plátu
- 8 vajec
- 3 cibule
- 300 g listového baby špenátu
- 200 g plátkového sýru
- 2 pikantní klobásy
- 1 červená kapie
- hrst hrášku
- pažitku
- sůl
- pepř
- ol.olej
- Dále:
- petrželku a žlutou kapii na ozdobu
- potravinářskou folii a provázek
Postup Barevná bůčková roláda
Postup přípravy receptu
-
Jednu cibuli a pažitku pokrájíme na drobno, další dvě cibule na kolečka, kapii na menší kostičky, bůčkový plát umyjeme, osušíme a po obou stranách osolíme a opepříme. Špenát opereme a necháme okapat.
Na troše oleje osmažíme cibuli do sklovita a necháme vychladnout.
Do misky vyklepneme vajíčka, pořádně vidličkou rozšleháme, přidáme hrášek, pažitku, vychladlou cibuli, osolíme, opepříme a nalijeme do vymazaného pekáčku (velikost volíme dle velikosti masa) a dáme do trouby. Pečeme na 150 C°, dokud vejce neztuhnou. Vaječnou omeletu necháme vychladnout.
Plát masa položíme na potravinářskou folii, poklademe plátky sýra, na ně listy špenátu, osolíme, opepříme, posypeme kostičkami kapie a položíme vaječnou omeletu. Na to dáme klobásky, pomocí potravinářské folie pevně smotáme a dáme na hodinu do mrazáku ztuhnout.
Jakmile je roláda trochu ztuhlá a drží pohromadě, sundáme folii, zajistíme potravinářským provázkem a dáme péct do vymazaného, cibulí vyskládaného pekáče a trochu podlijeme vodou.
Přikryté pečeme 20 minut na 200 C° a potom již na 100 C°, cca 1.5 hodiny. Zkontrolujeme, přelijeme výpekem a už nepřikryté dopečeme na barvu.
Servírujeme pokrájené na plátky, s pečenou cibulí a s jakoukoliv úpravou brambor. Já měla nové brambory.