Moje kakaová roláda ve velikonočním kabátku

Recepty, Moučníky

Suroviny

6 vajec
100 g moučkového cukru
40 g kakaa (4 vrchovaté lžíce)
1 vanilkový cukr
Náplň:
2 šlehačky 31%
1 lžíce moučkového cukru
2 ztužovače do šlehačky
Rumová poleva:
100 g moučkového cukru
1 lžíce horké vody
1 lžíce rumu
1 lžička oleje
cukrářské barvy

Postup přípravy receptu

  1. Zapneme troubu na 180°C. Plech po všech čtyřech stranách a ve středu pomažeme tukem a přilepíme papír. Do jedné mísy dáme bílky které vyšleháme do tuha. Ve druhé míse vyšleháme žloutky, moučkový cukr a vanilkový cukr do husté pěny. Na sněhu stěrkou uděláme kříž a jednu čtvrtinu přidáme k ušlehaným žloutkům i s kakaem. Mixerem rozšleháme a pak lehce vmícháme zbytek sněhu. Rozetřeme na plech a pečeme 13 minut. Roládu dáme vychladnout.

  2. Šlehačky, moučkový cukr dáme do mísy, přidáme ztužovače šlehačky a ušleháme do tuha. Na studenou roládu dáme pečící papír a převrátíme roládu na něj. Papír, na kterém jsme pekli roládu, po stranách opatrně uvolníme a pomalu stáhneme, potřeme ušlehanou šlehačkou a pomocí pečícího papíru pomalu pevně srolujeme.

  3. Na ozdobení do moučkového cukru nalijeme horkou vodu, rum, olej a umícháme hladkou polevu. Nejprve roládu polijeme bílou polevou, do části polevy přidáme žlutou barvu, polijeme a tak to uděláme se zelenou barvou a posypeme kandovaným ovocem. Nebo podle své fantazie. Do rolády můžeme pokaždé dát jiné ovoce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!