Moje kakaová roláda ve velikonočním kabátku
Recepty, MoučníkySuroviny
- 6 vajec
- 100 g moučkového cukru
- 40 g kakaa (4 vrchovaté lžíce)
- 1 vanilkový cukr
- Náplň:
- 2 šlehačky 31%
- 1 lžíce moučkového cukru
- 2 ztužovače do šlehačky
- Rumová poleva:
- 100 g moučkového cukru
- 1 lžíce horké vody
- 1 lžíce rumu
- 1 lžička oleje
- cukrářské barvy
Postup Moje kakaová roláda ve velikonočním kabátku
Postup přípravy receptu
-
Zapneme troubu na 180°C. Plech po všech čtyřech stranách a ve středu pomažeme tukem a přilepíme papír. Do jedné mísy dáme bílky které vyšleháme do tuha. Ve druhé míse vyšleháme žloutky, moučkový cukr a vanilkový cukr do husté pěny. Na sněhu stěrkou uděláme kříž a jednu čtvrtinu přidáme k ušlehaným žloutkům i s kakaem. Mixerem rozšleháme a pak lehce vmícháme zbytek sněhu. Rozetřeme na plech a pečeme 13 minut. Roládu dáme vychladnout.
Šlehačky, moučkový cukr dáme do mísy, přidáme ztužovače šlehačky a ušleháme do tuha. Na studenou roládu dáme pečící papír a převrátíme roládu na něj. Papír, na kterém jsme pekli roládu, po stranách opatrně uvolníme a pomalu stáhneme, potřeme ušlehanou šlehačkou a pomocí pečícího papíru pomalu pevně srolujeme.
Na ozdobení do moučkového cukru nalijeme horkou vodu, rum, olej a umícháme hladkou polevu. Nejprve roládu polijeme bílou polevou, do části polevy přidáme žlutou barvu, polijeme a tak to uděláme se zelenou barvou a posypeme kandovaným ovocem. Nebo podle své fantazie. Do rolády můžeme pokaždé dát jiné ovoce.