Pikantní vepřové kostky se slaninovou kapustou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g vepřové plece nebo krkovice
- 3 cibule
- 6-7 stroužku česneku
- 2 lžíce jemně strouhaného křenu
- lžíce sádla
- 1/2-1 lžička mleté pálivé papriky
- mletý kmín
- sůl
- pepř
- ...........
- 1 menší hlávka kapusty
- 100 g anglické slaniny (na kostky)
- 1 cibule na drobno
- 2 stroužky utřeného česneku
- lžíce hl. mouky
- sůl
- pepř
Postup Pikantní vepřové kostky se slaninovou kapustou
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na klínky a česnek na plátky. Rozpustíme lžíci sádla, přidáme papriku a kmín. Do pekáčku dáme cibuli a česnek. Přidáme maso a paprikové sádlo.
Všechno společně promícháme a podlijeme trochou vody. Bylo by vhodné nechat maso hodinku odležet, ale můžeme péct hned. Pekáček přikryjeme a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 st. do měkka cca 1- hodinu.
Maso průběžně podléváme horkou vodou nebo taky můžeme pivem. V polovině pečení přidáme křen a promícháme. Před koncem pečení maso odkryjeme a dopečeme na barvu.
Kapustu očistíme od vrchních listů a košťálu. Nakrájíme na nudličky. Dáme vařit do osolené vody, ale tu jen do poloviny. Vaříme asi 10 minut.
Mezitím rozškvaříme slaninu, přidáme cibuli a smažíme do zlaté barvy. Zaprášíme moukou a přidáme ke kapustě. Pokud je v kapustě hodně vody tak ji část slijeme. Povaříme a nakonec dochutíme pepřem a česnekem.
Maso a kapustu podáváme s brambory nebo knedlíky.