Pikantní vepřové kostky se slaninovou kapustou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g vepřové plece nebo krkovice
3 cibule
6-7 stroužku česneku
2 lžíce jemně strouhaného křenu
lžíce sádla
1/2-1 lžička mleté pálivé papriky
mletý kmín
sůl
pepř
...........
1 menší hlávka kapusty
100 g anglické slaniny (na kostky)
1 cibule na drobno
2 stroužky utřeného česneku
lžíce hl. mouky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na klínky a česnek na plátky. Rozpustíme lžíci sádla, přidáme papriku a kmín. Do pekáčku dáme cibuli a česnek. Přidáme maso a paprikové sádlo.

  2. Všechno společně promícháme a podlijeme trochou vody. Bylo by vhodné nechat maso hodinku odležet, ale můžeme péct hned. Pekáček přikryjeme a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 st. do měkka cca 1- hodinu.

  3. Maso průběžně podléváme horkou vodou nebo taky můžeme pivem. V polovině pečení přidáme křen a promícháme. Před koncem pečení maso odkryjeme a dopečeme na barvu.

  4. Kapustu očistíme od vrchních listů a košťálu. Nakrájíme na nudličky. Dáme vařit do osolené vody, ale tu jen do poloviny. Vaříme asi 10 minut.

  5. Mezitím rozškvaříme slaninu, přidáme cibuli a smažíme do zlaté barvy. Zaprášíme moukou a přidáme ke kapustě. Pokud je v kapustě hodně vody tak ji část slijeme. Povaříme a nakonec dochutíme pepřem a česnekem.

  6. Maso a kapustu podáváme s brambory nebo knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!