Jednoduchá játrová roláda v parním hrnci

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

1 tácek kuřecích jater (cca 500g)
3 rohlíky
3 celá vejce
3 lžíce sádla
drcený česnek
sůl
pepř
majoránka
koření podle vlastní chuti - grilovací koření apod.
umělohmotné střívko na tlačenku (k dostání běžně v papírnictví)
provázek na zavázání

Postup přípravy receptu

  1. Sádlo rozpustíme a necháme trošku zchladit. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Játra rozmačkáme rukou nebo použijeme jakýkoliv robot, který obvykle používáme. Smícháme, přidáme vejce a koření, promícháme.

  2. Umělohmotné střívko na tlačenku na jednom konci zavážeme provázkem, pro lepší manipulaci při plnění postavíme do zavařovací sklenice. Naplníme tak, aby se vešlo do parního hrnce, lepší je udělat dva menší válečky než jeden velký.

  3. Paříme 40 minut, nemusíme otáčet. Po uvaření vytáhneme, položíme na talířek a necháme vychladit aspoň tak dlouho, až se rozpuštěný tuk vstřebá.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!