Domácí jednoduchá lučina

Recepty, Sýry

Suroviny

1 bílý jogurt (Holandský 500 g, cena 13,- Kč, Kaufland)
1 zakysaná smetana
sůl
bylinky, které máte rádi

Postup přípravy receptu

  1. Do hlubší mísy dáme cedník a do něj plátýnko, utěrku (co dobře saje) a do plátýnka dáme jogurt a zakysanku. Trošku promícháme. Zabalíme, zatočíme, jako když něco pasírujeme přes plátno a dáme do lednice na 24 hod. Stále necháváme na cedníku.

  2. Po této době vyndáme z lednice a ještě trošku vymačkáme přes to plátýnko. Utvoří se větší hrudka, a v misce zůstane syrovátka, která je moc zdravá. Já ji vždy vypiji.

  3. Poté už záleží na vašich chuťových buňkách, co máte rádi. Bylinky, zelenina, sterilované žampiony, tuňák. Je výborná i tak, samotná, bez ničeho, přírodní. Jen je třeba malinko dosolit, eventuálně opepřit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!