Kuřecí řízky s tajemstvím

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí stehenní řízky
8 plátků anglické slaniny
1-2 zelené pálivé papriky
2 lžičky hořčice
2 vejce
2 lžičky hladké mouky
1/2 lžičky oregana
1/2 lžičky sušeného tymiánu
sůl
pepř
2 lžíce rostlinného oleje
kousek másla
3 vařené brambory
hladkolistou petrželku

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky osolíme a opepříme, potřeme hořčicí a posypeme na kolečka nakrájenou paprikou zbavenou semínek. Okořeníme špetkou oregana. Pak zabalíme do plátků anglické slaniny. (Řízek položíme na tři plátky, čtvrtý položíme kolmo přes řízek a plátky ohneme.)

  2. Rozehřejeme lžíci oleje a řízky opečeme na střední teplotě z obou stran. Stačí 3 minuty z každé strany. Pak je namočíme do těstíčka z rozšlehaných vajec, které jsme osolili, přidali tymián a mouku. Pak opět opečeme a znova ještě jednou namočíme do těstíčka a opět opečeme. Pokaždé stačí 2 minuty z každé strany. Řízky uchováme v teple.

  3. Ve stejné pánvi rozehřejeme lžíci oleje s kouskem másla a opečeme na osminy nakrájené vařené brambory. Stačí 5 minut.

  4. Podáváme s opečenými bramborami, posypané nasekanou petrželkou a s ředkvičkovým dipem. Pro ozdobu i doladění chutě můžete přidat nakrájené rajče. Brambory a rajče jemně osolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!