Vepřová kýta po uhersku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřové kýty
100 g anglické slaniny
1 cibule
2 mrkve
1 petržel
kousek celeru
červená paprika
3 kuličky nového koření
3 rajčata
2 menší brambory
sádlo
1 KL cukru
snítka rozmarýnu
lžíce hladké mouky
masový vývar (bujon)

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, odblaníme a osušíme. Plátky masa osolíme, opepříme a obalíme v červené paprice. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, opečeme na sádle, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu.

  2. Krátce opečeme a vložíme maso. Přidáme oloupaná rajčata, na tenké plátky nakrájené brambory, nové koření a cukr. Podlijeme vývarem, přidáme snítku rozmarýnu a pod poklicí pečeme v troubě doměkka. Během pečení maso poléváme a podléváme tak, abychom měli dostatek šťávy.

  3. Nakonec šťávu zahustíme moukou. Podáváme s různými druhy knedlíků nebo kuskusem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!