Vepřová kýta po uhersku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky vepřové kýty
- 100 g anglické slaniny
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 petržel
- kousek celeru
- červená paprika
- 3 kuličky nového koření
- 3 rajčata
- 2 menší brambory
- sádlo
- 1 KL cukru
- snítka rozmarýnu
- lžíce hladké mouky
- masový vývar (bujon)
Postup Vepřová kýta po uhersku
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, odblaníme a osušíme. Plátky masa osolíme, opepříme a obalíme v červené paprice. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, opečeme na sádle, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu.
Krátce opečeme a vložíme maso. Přidáme oloupaná rajčata, na tenké plátky nakrájené brambory, nové koření a cukr. Podlijeme vývarem, přidáme snítku rozmarýnu a pod poklicí pečeme v troubě doměkka. Během pečení maso poléváme a podléváme tak, abychom měli dostatek šťávy.
Nakonec šťávu zahustíme moukou. Podáváme s různými druhy knedlíků nebo kuskusem.