Bramborový salát s vejci a špenátem
Recepty, SalátySuroviny
- 8 ks menších brambor
- 2 vejce
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- listový špenát
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce javorového sirupu
- čerstvá pažitka
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup Bramborový salát s vejci a špenátem
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na větší kostičky. V misce smícháme hrubozrnnou a dijonskou hořčici s olivovým olejem a javorovým sirupem.
Takto připravenou zálivku vmícháme do brambor a pořádně promícháme. Listový špenát vhodíme na pánev, necháme ho chvilku zavadnout a přidáme ho k bramborům.
Salát ochutíme solí, pepřem a naservírujeme ho na talíř. Poklademe uvařenými vejci a zasypeme pažitkou.