Ořecháčky v bílé čokoládě
Recepty, CukrovíSuroviny
- 25 dkg hladké mouky
- 5 dkg moučkového cukru
- 10 dkg vlašských ořechů
- 18 dkg másla (může být i Hera)
- 2 žloutky
- bílá čokoládová poleva + zdobení
Postup Ořecháčky v bílé čokoládě
Postup přípravy receptu
-
Uvedené suroviny zpracujeme v těsto, které necháme alespoň hodinu odležet v lednici.
Poté si z těsta udělám 3 válečky, které nakrájím na stejné kousky.
Jednotlivé kousky zpracuji do kuličky.
Pečeme ve vyhřáté troubě, na plechu s pečícím papírem na 180stupních.
Jakmile ořecháčky zezlátnou, vyndáme je z trouby, necháme chvilku vychladnout.
Potom ořecháčky máčíme v bílé čokoládě a zdobíme dle vlastní fantazie.