Květákové kari s kokosovým mlékem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 menší květák
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 na kostičky nakrájené mrkve (můžete použít např. i dýni nebo batáty)
- 1 lžička thajské zelené kari pasty
- 1 plechovka cizrny
- kokosové mléko
- 1-2 hrsti listového špenátu
- zelený hrášek
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
Postup Květákové kari s kokosovým mlékem
Postup přípravy receptu
-
Na lžíci olivového oleje orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek. Po chvilce přidáme kari pastu a necháme ji rozpustit.
Do pánve přidáme květák rozebraný na růžičky, mrkev, kokosové mléko, cizrnu, římský kmín a vše zalijeme cca 1 hrnkem vody.
Pánev přikryjeme poklicí a necháme probublávat, dokud nebude zelenina měkká. Ke konci vaření přidáme listový špenát, hrášek a vše necháme ještě chvilku provařit. Pokud se vám omáčka bude zdát moc hustá, můžete přidat ještě trošku vody
Kari ochutíme podle potřeby solí a před podáváním ho můžeme dozdobit nasekanou petrželkou nebo koriandrem. Podáváme s rýží nebo s libanonským chlebem.