Květákové kari s kokosovým mlékem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 menší květák
1 cibule
3 stroužky česneku
3 na kostičky nakrájené mrkve (můžete použít např. i dýni nebo batáty)
1 lžička thajské zelené kari pasty
1 plechovka cizrny
kokosové mléko
1-2 hrsti listového špenátu
zelený hrášek
1 lžička římského kmínu
1 lžíce olivového oleje
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na lžíci olivového oleje orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek. Po chvilce přidáme kari pastu a necháme ji rozpustit.

  2. Do pánve přidáme květák rozebraný na růžičky, mrkev, kokosové mléko, cizrnu, římský kmín a vše zalijeme cca 1 hrnkem vody.

  3. Pánev přikryjeme poklicí a necháme probublávat, dokud nebude zelenina měkká. Ke konci vaření přidáme listový špenát, hrášek a vše necháme ještě chvilku provařit. Pokud se vám omáčka bude zdát moc hustá, můžete přidat ještě trošku vody

  4. Kari ochutíme podle potřeby solí a před podáváním ho můžeme dozdobit nasekanou petrželkou nebo koriandrem. Podáváme s rýží nebo s libanonským chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!