Tykvové halušky

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

350 g oloupané tykve bez semínek
cca 250 g polohrubé mouky
50 g dětské krupičky
2 lžíce oleje
pepř
sůl
uzená prorostlá slanina
100 g tvrdého sýra

Postup přípravy receptu

  1. Tekvicu (tykev) nakrájame na malé kocky a na oleji dusíme, kým jemne nezmäkne. Potom dužinu rozmixujeme na kašu a necháme vychladnúť.

  2. K tekvicovej kaši pridáme múku, krupicu, čierne korenie a soľ a dobre premiešame. Ak treba, dodáme múku, cesto má byť husté ako na klasické halušky. Cesto necháme 10 min postáť.

  3. Cez haluškovač hádžeme do vriacej osolenej vody halušky (Vyskúšajte najprv 1 halušku, či sa nerozvára. Ak áno, treba pridať múku.). Akonáhle vyplávu halušky nahor, scedíme ich. Necháme odkvapkať.

  4. Na malej panvičke rozškvaríme na tenké plátočky narezanú slaninu.

  5. Halušky dáme na taniere, posypeme strúhaným syrom a polejeme slaninou aj s výpekom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!