Tykvové halušky
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 350 g oloupané tykve bez semínek
- cca 250 g polohrubé mouky
- 50 g dětské krupičky
- 2 lžíce oleje
- pepř
- sůl
- uzená prorostlá slanina
- 100 g tvrdého sýra
Postup Tykvové halušky
Postup přípravy receptu
-
Tekvicu (tykev) nakrájame na malé kocky a na oleji dusíme, kým jemne nezmäkne. Potom dužinu rozmixujeme na kašu a necháme vychladnúť.
K tekvicovej kaši pridáme múku, krupicu, čierne korenie a soľ a dobre premiešame. Ak treba, dodáme múku, cesto má byť husté ako na klasické halušky. Cesto necháme 10 min postáť.
Cez haluškovač hádžeme do vriacej osolenej vody halušky (Vyskúšajte najprv 1 halušku, či sa nerozvára. Ak áno, treba pridať múku.). Akonáhle vyplávu halušky nahor, scedíme ich. Necháme odkvapkať.
Na malej panvičke rozškvaríme na tenké plátočky narezanú slaninu.
Halušky dáme na taniere, posypeme strúhaným syrom a polejeme slaninou aj s výpekom.