Tykvové pampúšiky
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 300 g tykve (očištěné)
- 3 vejce
- 150 g celozrnné pšeničné mouky
- 3 lžíce strouhaného parmezánu
- špetka soli
- Na podávaní:
- jogurt
- skořice
- olej na smažení
Postup Tykvové pampúšiky
Postup přípravy receptu
-
Tekvicu nakrájame na kocky na 2-3 lyžiciach vody podusíme 10 min. Potom tekvicu najemno rozmixujeme.
Pridáme múku, strúhaný syr, 1 celé vajce a 2 žĺtky. Jemne osolíme štipkou soli.
Nakoniec vmiešame sneh z 2 bielkov.
Dvoma lyžicami vkladáme cesto do horúceho oleja a tvoríme pampúšiky. Vyprážame ich dozlata z oboch strán.
Jogurt zmiešame so škoricou.
Podávame ešte horúce pampúšiky so škoricovým jogurtom.