Výborná nutella
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2/3 šálku pražených nesolených lískových oříšků
- 3/4 šálku slazeného kondenzovaného mléka
- 1/2 šálku hořké čokolády - nasekané nebo nalámané
- podle potřeby 3 lžíce medu, agave sirupu nebo jiného sladkého sirupu
Postup Výborná nutella
Postup přípravy receptu
-
Ořechy opražíme na sucho na pánvi nebo v troubě na plechu, abychom se zbavili slupek (já jsem si pak ještě pomohla utěrkou a když byly malinko chladnější, tak i rukama). Pak je necháme vychladnout.
Poté je dáme do mixéru a začneme mixovat. Já jsem vždy chvíli mixovala, chvíli nechala mixér odpočívat. Po chvíli se vám ořechy mění na pastu - mixujeme na jemno, až je pasta tekutá.
Mezitím ve vodní lázni zahřejeme kondenzované mléko s čokoládou a pečlivě promícháme.
Ještě teplejší směs (neměla jsem ji úplně horkou) přilijeme do mixéru k ořechové pastě a tak 1-2 minuty znovu mixujeme, až se všechno pěkně spojí.
Pak už stačí jen nalít do krabičky, kde ji necháme vychladnout, a uložíme do lednice. Med ani sirup jsem již nedávala - sladká byla tak akorát.