Bylinková játrová omáčka se žampiony
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 300 g kuřecích jater (nebo králičích, krůtích...)
- 100 g čerstvých žampionů
- 1 cibule
- 1-2 stroužky česneku
- snítka rozmarýnu
- snítka tymiánu
- sůl
- pepř mletý
- cca 2 dl vývaru
- olej
Postup Bylinková játrová omáčka se žampiony
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmažíme lehce dorůžova jemně pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit i očištěná, osolená a opepřená játra.
Po osmažení jater přidáme krátce osmažit i nasekaný česnek, snítky bylinek a celé malé nebo větší pokrájené žampiony.
Dále přilijeme vývar a pod poklicí podusíme do změknutí jater.
Vývar následně zahustíme jíškou dle požadované hustoty sosu, vše ještě krátce povaříme a můžeme podávat.
Podáváme s rýží, těstovinami či bramborovou přílohou.