Bylinková játrová omáčka se žampiony

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

300 g kuřecích jater (nebo králičích, krůtích...)
100 g čerstvých žampionů
1 cibule
1-2 stroužky česneku
snítka rozmarýnu
snítka tymiánu
sůl
pepř mletý
cca 2 dl vývaru
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme lehce dorůžova jemně pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit i očištěná, osolená a opepřená játra.

  2. Po osmažení jater přidáme krátce osmažit i nasekaný česnek, snítky bylinek a celé malé nebo větší pokrájené žampiony.

  3. Dále přilijeme vývar a pod poklicí podusíme do změknutí jater.

  4. Vývar následně zahustíme jíškou dle požadované hustoty sosu, vše ještě krátce povaříme a můžeme podávat.

  5. Podáváme s rýží, těstovinami či bramborovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!