Sýrové pečivo plněné anglickou slaninou

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Těsto:
250 g hladké mouky (prosáté)
1/2 lžičky kypřícího prášku
1/2 lžičky soli
trocha pepře
150 g strouhané goudy
125 g studeného másla nakrájeného na kousky
1 vejce
4 lžíce zakysané smetany
1 vejce na potření
Náplň:
asi 200 g anglické slaniny
1 cibule

Postup přípravy receptu

  1. Na suché pánvi opečeme nakrájenou slaninu, ke které přidáme nakrájenou cibuli. Směs necháme vystydnout a tyčovým mixérem rozmixujeme. Suroviny na těsto zpracujeme v hladké těsto, uděláme kouli, zabalíme ji do folie a dáme na hodinu do lednice. Na pomoučeném vále těsto rozválíme a rozdělíme na stejně velké obdélníky..

  2. Každý plát potřeme rozšlehaným vajíčkem, po obou stranách nařežeme vodorovně asi centimetrové pruhy, tak, aby nám prostředek zůstal vcelku (asi 2-3 cm široký). Na prostředek plátu dáme po celé délce náplň a pak střídavě postranní pruhy skládáme na náplň.

  3. Potřeme vajíčkem a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 st. dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!