Kapusta v sýrové omáčce s česnekem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 střední hlávka kapusty
2 šalotky
2-3 stroužky česneku (podle velikosti)
150 -200 g strouhané Goudy (měla jsem 48%)
2 lžíce hladké mouky
mléko (cca hrnek)
smetana na zjemnění
vývar nebo voda
lžíce másla
mletý kmín
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu nakrájíme na nudličky. Podlijeme vývarem nebo vodou jen do poloviny výšky kapusty. Přidáme kmín a vaříme na skus. Poté kapustu scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vývar ponecháme.

  2. Na másle zpěníme nakrájenou šalotku s nakrájeným česnekem. Přidáme mouku a chvíli mícháme. Zalijeme vývarem z kapusty a vaříme 10-15 minut. Podle hustoty dolijeme trochu mléka.

  3. Do omáčky dáme sýr a necháme rozpustit. Vrátíme kapustu (můžeme ji trochu vymačkat, aby zbytečně neředila omáčku). Zjemníme smetanou a dochutíme pepřem.

  4. Omáčka se sýrem zhoustne, je-li třeba, zředíme mlékem. Podáváme s vařenými bramborami jen tak. Komu by chybělo maso, vařené hovězí by se určitě hodilo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!