Pudinkové řezy s tatrankovým posypem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 6 vajec
- 6 lžic moučkového cukru
- 6 lžic polohrubé mouky
- Náplň:
- 3 vanilkové pudinky (nejlépe Dr.Oetker, je hustý)
- 1 l mléka
- 1 vanilkový cukr
- 4 lžíce moučkového cukru
- 2 zakysané smetany (asi á 200 g)
- 3 lžíce másla
- ovoce
- Poleva: (tato máslová poleva je zde vhodná, je měkčí a Tatranka na ní pěkně drží):
- 2 lžíce kakaa
- 6 lžic moučkového cukru
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce Solamylu (nebo vanilkového pudinku)
- 3 lžíce horké vody
- 1 čokoládová Tatranka (obyčejná, nemusí být ta celá v čokoládě)
Postup Pudinkové řezy s tatrankovým posypem
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve vyšleháme tuhý sníh z bílků, přidáváme po částech moučkový cukr, opět zašleháváme. Dále už jen lehce zamícháme postupně žloutky (už ne šlehačem) a nakonec zase po částech už jen lehce mouku.
Pečeme asi 20 minut při 170°C.
Krém: Uvaříme pudink = 1 l mléka, 3 pudinky + cukr. Do uvařeného ještě horkého vmícháme máslo a necháme za občasného míchání vychladit. Potom do studeného pudinku lehce vmícháme zakysané smetany a ochutíme, kdo má rád sladší, přidá ještě moučkový cukr (zakysaná smetana sladkost sráží).
Potřeme vychládlý korpus, poklademe různým ovocem – toto zatlačíme do krému a povrch zarovnáme a dáme do lednice, než budeme mít hotovou polevu.
Poleva: v kastrůlku ponořeném v horké vodě rozehřejeme máslo, přidáme smíchaný cukr ze solamylem a kakaem, promícháme a vše spojíme přidáním horké vody. Mícháme do hladka.
(Pozn.: Pokud by se Vám náhodou někdy stalo, že se poleva jakoby srazí – to je jen k dobru, protože přidáním dalších 1-2 lžic horké vody se nic nepokazí a za stálého míchání se směs znovu krásně spojí a je pěkně hebká…- jen míchat a míchat a nebát se toho, výsledek se dostaví).
Hotovou polevu vyndáme z horké vody a promícháváme občas, aby trochu vychládla.
Polevu lijeme doprostřed moučníku – lépe se roztírá do stran.
Posypeme hned jemně strouhanou tatrankou.
Piškot dáme ztuhnout do ledničky, klidně až do dalšího dne. Pudink se zakysanou potřebuje delší dobu, ale samozřejmě jej můžete krájet ten den po vychlazení asi za 2 hodiny, jen bude měkčí. Na fotce krájeno 2.den.