Tvarohovo-pudinkové šátečky
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 250 g hladké mouky
- 250 g polohrubé mouky
- 1 lžička soli
- 250 ml mléka
- 0,5 hrnku oleje
- 1/4 Hery
- 1 kostka droždí
- 1 lžička cukru (do kvásku)
- 2 celé vejce
- 3 lžíce cukru
- Náplň:
- 250 g polotučného tvarohu
- 1 vanilkový pudink
- 350 ml mléka
- 6 lžic cukru
Postup Tvarohovo-pudinkové šátečky
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme náplň, aby stačila vychladnout. Dáme vařit mléko, přidáme cukr. Když je mléko horké, přisypeme pudink a za stálého míchání vaříme, dokud nezhoustne. Když pudink vychladne, přimícháme do něj polotučný tvaroh a dáme do lednice.
Z teplého mléka, lžičky cukru a droždí uděláme kvásek. Do mísy nasypeme mouku, přidáme olej, lžičku soli, rozpuštěnou Heru,1 vejce a cukr. Přilijeme kvásek a těsto zpracujeme. Těsto není potřeba nechat kynout, vykyne pěkně v troubě.
Vezmeme polovinu těsta a vyválíme tenký plat, který rozdělíme na 15 čtverců, doprostřed dáme lžičku pudinku s tvarohem a dva protější rohy dáme k sobě. Skládáme je na plech vyložený pečícím papírem, pomažeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě na 200°C, dokud na vrchu nezezlátnou.