Kuřecí stehenní řízky na jižanský způsob

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kg kuřecích stehenních řízků
2 dl podmáslí na naložení a olej na smažení
Na kořenící směs:
1/2 lžíce pálivé mleté papriky
1 lžička soli
1 lžička sušené cibule
1 lžička sušeného česneku
1 lžička mletého kmínu nebo drceného kmínu
1/2 lžičky tymiánu
1/2 lžičky mletého fenyklu
1/2 lžičky sušené bazalky
1/4 lžičky mletého pepře
vše smíchat
Obalovací směs na 1 kg stehenních řízků:
90 g strouhanky
60 g hladké mouky
1,5 lžíce připravené kořenící směsi
1 lžička mleté papriky ostré (sladká nebo napůl)
0,5-1 lžička soli (maso se samostaně nesolí)
vše smíchat

Postup přípravy receptu

  1. Stehenní steaky naložíme na několik hodin do podmáslí, nejraději přes noc.

  2. Pak maso necháme mírně okapat a obalujeme ve směsi strouhanky s moukou, solí a kořením.

  3. Vkládáme do vyšší vrstvy rozehřátého oleje a smažíme z obou stran.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!