Piškotová bábovka (lehká)

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
240 g polohrubé mouky
200 g krupicového cukru
10 lžic horké vody
6 g kypřícího prášku
špetka soli
lžíce kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Formu na bábovku vymažeme dobře máslem a vysypeme strouhankou.

  2. Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh.

  3. V míse ušleháme žloutky s cukrem, postupně k nim zašleháváme 10 lžic horké vody (nesmí být vařící!). Šleháme tak dlouho, dokud nevznikne světlá pěna. Poté přisypáváme postupně mouku a středně šleháme, pak do těsta lehce vmícháme bílky.

  4. Směs nalijeme do formy, ale do zbylé menší části těsta můžeme vmíchat kakao. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 40 minut. Zda je bábovka upečená, vyzkoušíme zapíchnutím špejle - neulpí-li na ní kousky těsta, je bábovka hotová.

  5. Po upečení bábovku necháme chvilku chladnout ve formě, potom formu obrátíme dnem vzhůru a bábovku vyklopíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!