Piškotová bublanina z celozrnné mouky

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
80 g třtinového cukru
115 g pšeničné celozrnné mouky

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve vymažeme a vysypeme formu. Do jedné mísy dáme bílky a ušleháme tuhý sníh. Ve druhé míse ušleháme žloutky a třtinový cukr do tuhého krému. Do ušlehaných žloutků přidáme 1/4 sněhu, mouku a prošleháme. Naposledy lehce vmícháme zbytek sněhu.

  2. Těsto rozetřeme do formy dlouhé 32 cm, široké 24 cm a poklademe jahodami a meruňkami (třešněmi atd.) Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 °C do zlatova. Pečeme 35 -40 minut, podle toho, jak peče trouba.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!