Kadlíkova pečená rybička s brambůrkama
Recepty, RybySuroviny
- 1 kus cca kilo karas
- 6 kousků malého tolstolobika
- hladká mouka
- sůl
- citron
- mletá pálivá paprika
- mleté chilli
- pepř
- tymián
- sušená petrželka
- Příloha:
- 2 velké syrové brambory
- zbytek uvařených brambor
- sůl
- pepř
- zbytek sádla z opékání masa
- tymián
- malý oříšek másla
- salátová okurka
- ředkvičky (z dvorku)
Postup Kadlíkova pečená rybička s brambůrkama
Postup přípravy receptu
-
Z mražáku jsem vyštrachal posledního karáska, asi kilového, a pár kousků menšího tolstolobika (ještě nebyl tučný). Po rozmražení jsem posolil, pokapal citronem a nechal odležet. Pak vysušil, do misky dal asi 4 lžíce hladké mouky, a do ní přiměřeně pepře, mleté pálivé papriky, drceného tymiánu... V této směsi jsem všechny ryby obalil, naskládal na plech, posypal sušenou zelenou kadeřavou petrželkou. Na pánvi mi zbylo trošičku sádla z opečené krkovice, rozmíchal jsem v něm kávovou lžičku česnekové pasty, a tímto podlil. Dal do trouby.
Očistil jsem dvě velké brambory, nakrájel je asi na necelý centimetr silné plátky. Ty jsem naskládal na druhý plech, nasucho, jenom posolil, kmín, tymián, pepř a dal taky do trouby. Vlezou se mě do ní oba plechy naráz. Při kontrole opečení ryb jsem pod brambory hodil maličký oříšek másla. No a že těch pečených brambor bylo pro dva málo, ohřál jsem ještě zbyteček vařených brambor z předchozího dne. Na zahrádečce narval hrst ředkviček, přikrojil trošku salátovky okurky... Vím, že nic moc, ale večeře s dcerou na terase, při západu slunce a meruňkovicí vlastní výroby ročník 1999, to byla moc dobrá...