Krkovička v česnekovo-chilli marinádě

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 hrubší plátky krkovičky
3 lžíce sladké chilli omáčky
3 lžíce oleje
3-4 stroužky utřeného česneku
lžička citronové šťávy
1-2 lžičky hrubozrnné hořčice
sušené chilli podle chuti
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené maso naklepeme hřbetem ruky. Na okrajích párkrát nařízneme, aby se nekroutilo. Plátky solíme a opepříme z obou stran.

  2. V misce metličkou prošleháme chilii, olej, citron, hořčici a česnek. Z hotové marinády odebereme 2 lžíce a odložíme bokem.

  3. Ve zbytku marinády obalíme oba plátky masa a necháme nejméně 2 hodiny v pokojové teplotě uležet. Na delší dobu dáme maso do chladu.

  4. Rozpálíme grilovací pánev. Maso otřeme z marinády a grilujeme z každé strany 7-8 minut, podle tloušťky masa. Hotové maso potřeme odloženou marinádou a necháme 5-7 minut odpočinout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!