Krkovička v česnekovo-chilli marinádě
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 hrubší plátky krkovičky
- 3 lžíce sladké chilli omáčky
- 3 lžíce oleje
- 3-4 stroužky utřeného česneku
- lžička citronové šťávy
- 1-2 lžičky hrubozrnné hořčice
- sušené chilli podle chuti
- sůl
- pepř
Postup Krkovička v česnekovo-chilli marinádě
Postup přípravy receptu
-
Omyté a osušené maso naklepeme hřbetem ruky. Na okrajích párkrát nařízneme, aby se nekroutilo. Plátky solíme a opepříme z obou stran.
V misce metličkou prošleháme chilii, olej, citron, hořčici a česnek. Z hotové marinády odebereme 2 lžíce a odložíme bokem.
Ve zbytku marinády obalíme oba plátky masa a necháme nejméně 2 hodiny v pokojové teplotě uležet. Na delší dobu dáme maso do chladu.
Rozpálíme grilovací pánev. Maso otřeme z marinády a grilujeme z každé strany 7-8 minut, podle tloušťky masa. Hotové maso potřeme odloženou marinádou a necháme 5-7 minut odpočinout.