Kančí guláš II.

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 000 g kančí plec(může být i kýta,myslím tím maso z divočáka)
1 větší cibule
1 polévková lžíce sádla
1,5 malé lžičky mleté papriky sladké
1 velká lžíce rajského protlaku
2 kávové lžičky česnekové pasty
sůl
mletý pepř
majoránka
hladká mouka
voda na zahuštění (záklechtka mám-li jíšku, použiju jíšku)
1 - 2 rajčata
půl červené papriky čerstvé
guláš připravuji v tlakovém hrnci

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájím na kostky. Připravím si základ ze sádla a cibule do barvy jako na hovězí maso - tedy do červena, vložím maso, orestuji, nechám vydusit šťávu, kterou si maso pustilo. Až je tam jen tuk, udělám si na dně místečko a dám mletou papriku, krátce orestuji, zaliji asi 1 dl vody, krátce podusím, aby pustila barvu, pak zamíchám s masem, zaliji vodou do výšky masa, přidám rajčatový protlak, sůl, pepř, majoránku, uzavřu tlakový hrnec a zahřeji na dvakrát, čili nechám dvakrát zahřát do zeleného políčka.

  2. Až podruhé spadne tlakový ventil, otevřu, přidám spařené nakrájené rajče a papriku na nudličky, podusím, zaliji záklechtkou z mouky a vody = zahustím tak, jak chci, aby byla hustota, dochutím solí, česnekovou pastou, pepřem podle chuti. Podáváme s knedlíkem, vařeným bramborem, dušenou rýží, těstovinou.

  3. Na talíři ho mohu vylepšit kolečky cibule, to jen pro obměnu vzhledu. Jindy ho mohu dělat i bez rajčete i bez papriky, jak kdo chce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!