Sladký jáhelník se šmakounem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 2 šálky jáhel (cca 330 g)
- 4 šálky mléka (cca 750 ml)
- 200 g Šmakounu švestka se skořicí
- sušené švestky
- 5 lžic medu
- 2 lžíce másla ghee
- 3 vejce
- špetka soli
- skořice
Postup Sladký jáhelník se šmakounem
Postup přípravy receptu
-
Jáhly nejprve spaříme horkou vodou a dobře propláchneme. Potom uvaříte v osoleném mléce (trvá to asi 10 minut). Do horké kaše přidáte máslo.
Po vychladnutí přidáte žloutky utřené s medem, švestky a nastrouhaný šmakoun. Promícháte. Z bílků vyšleháte sníh, zlehka promícháte s kaši a upečete ve vyhřáté troubě na cca 170°C asi 40 minut.