Sladký dort ze špenátu

Recepty, Dorty

Suroviny

120 g listového špenátu
5 vajec
200 g cukru krupice
120 ml oleje
1 KL vanilkového extraktu
350 g mouky
1 prášek do pečiva
maličko soli
Krém:
250 g mascarpone
500 ml smetany ke šlehání
1 KL vanilky
2 PL moučkového cukru
Dokončení:
3 PL kyselejší červené marmelády
drobné ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Špenát opláchněte vodou a nechte dobře okapat. Potom rozmixujte na kaši. Dejte do sítka a ještě nechte vykapat zbytek vody. Do mísy dejte vajíčka, přidejte cukr, špetku soli a šlehejte do husté pěny. Za stálého šlehání postupně přilévejte olej, nakonec zašlehejte vanilkový extrakt a vmíchejte rozmixovaný špenát. Do hmoty zlehka vmíchejte mouku s práškem do pečiva. Těsto vlijte na plech vyložený pečícím papírem a zvolna pečte na 180 stupňů asi 20 minut.

  2. Krém: Dejte do mísy vychlazené mascarpone a začněte šlehat. Přidejte smetanu, cukr a vanilkový extrakt a šlehejte do zhoustnutí.

  3. Z vychladlého těsta vykrojte podle talíře dva kulaté korpusy. Jeden dejte na tác, potřete červenou marmeládou a naneste polovinu krému. Přiklopte druhým korpusem. Vrch natřete zbylým krémem a hustě posypte rozdrobenými kousky korpusu. Ozdobte drobným ovocem. Já jsem měla borůvky a granátové jablko. Nechte chvíli uležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!