Brambory s tvarohem a brynzou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

2 kostky brynzy (2x 125 g)
2 Olešnické tvarohy (2x 230 g)
1/2 kelímku zakysané smetany (cca 160 -170 ml)
cca 500-700 g brambor
sůl
pepř
mletá červená paprika
olej

Postup přípravy receptu

  1. Brynzu necháme trochu změknout při pokojové teplotě, aby pak šla líp rozmíchat.

  2. Do misky dáme brynzu, tvaroh a pořádně rozmícháme. Přidáme zakysanou smetanu podle chuti - nemusí být, je spíš na zjemnění, pokud by brynza byla příliš výrazná. Pořádně promícháme.

  3. Zapékací misku vymažeme a vyskládáme do ní brambory nakrájené na plátky, klidně i po stranách misky. Lehce osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou.

  4. Na brambory rozetřeme vrstvu z brynzy a tvarohu a na to opět brambory. Pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechnu náplň. Brambory vždy lehce osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou. Poslední vrstva jsou brambory, které pokapeme olejem.

  5. Dáme zapéct do trouby, než jsou brambory měkké.

  6. Výborně se k tomu hodí kefír.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!