Brambory s tvarohem a brynzou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 2 kostky brynzy (2x 125 g)
- 2 Olešnické tvarohy (2x 230 g)
- 1/2 kelímku zakysané smetany (cca 160 -170 ml)
- cca 500-700 g brambor
- sůl
- pepř
- mletá červená paprika
- olej
Postup Brambory s tvarohem a brynzou
Postup přípravy receptu
-
Brynzu necháme trochu změknout při pokojové teplotě, aby pak šla líp rozmíchat.
Do misky dáme brynzu, tvaroh a pořádně rozmícháme. Přidáme zakysanou smetanu podle chuti - nemusí být, je spíš na zjemnění, pokud by brynza byla příliš výrazná. Pořádně promícháme.
Zapékací misku vymažeme a vyskládáme do ní brambory nakrájené na plátky, klidně i po stranách misky. Lehce osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou.
Na brambory rozetřeme vrstvu z brynzy a tvarohu a na to opět brambory. Pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechnu náplň. Brambory vždy lehce osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou. Poslední vrstva jsou brambory, které pokapeme olejem.
Dáme zapéct do trouby, než jsou brambory měkké.
Výborně se k tomu hodí kefír.