Nakládaná vepřová žebírka pečená v marinádě
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 celé bůčkové žebro
- 2 PL soli
- 1 KL moučkového cukru
- 8 stroužků česneku
- Marináda:
- 3 KL sladké chilli omáčky
- 4 KL nakládaného zeleného pepře
- 2 PL rajského protlaku
- 2 PL domácího kečupu
- 3 PL sojové omáčky
- 3 PL brusinkové marmelády
- 2 PL oleje
Postup Nakládaná vepřová žebírka pečená v marinádě
Postup přípravy receptu
-
Žebro rozseknu podélně, potom na šířku, aby vznikly 4 pásky a důkladně do nich vetřu směs soli s cukrem, proložím na plátky nakrájeným česnekem, zabalím do potravinářské fólie a nechám týden v chladnu uležet.
Poté důkladně omyji, osuším a nakrájím na jednotlivá žebra, dám do mísy, zaliji marinádou, nechám 2 hodiny uležet v chladu.
Pak dám do pekáče vymazaného sádlem a přikryté dám na 2 hodiny do trouby při 120°C, sundám poklici a 40 minut dopékám na 230°C za častého přelévání šťávou. Když je potřeba, mírně podliji.