Nakládaná krkovička s novými bramborami a mrkví na másle

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 řízky z krkovice cca 600 g
Marináda:
3-4 stroužky utřeného česneku
2 vejce
2 lžíce majonézy
1 lžíce hořčice
1 lžíce worcesterské omáčky
3-4 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžička mleté papriky
sůl
pepř
olej na smažení
---
nové brambory
mrkev
2 stroužky česneku
plátek másla
petrželka
sůl
snítka libečku

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na marinádu prošleháme a maso v ní obalíme. Misku přikryjeme a uložíme přes noc do lednice. Druhý den hodinu předem maso vytáhneme z lednice.

  2. Rozehřejeme olej a okapané maso opečeme z obou stran dozlatova, z každé strany 3-4 minuty. Podáváme s různě upravenými bramborami a salátem.

  3. Na máslové brambory očistíme mrkev a brambory řádně očistíme (neloupeme). Nakrájíme mrkev na klínky a brambory podle velikosti na polovinu. Společně uvaříme v osolené vodě s libečkem do měkka.

  4. Rozpustíme máslo, přidáme nasekanou petrželku a česnek na plátky. Krátce prohřejeme, přidáme scezené brambory s mrkví do pánve k voňavému máslu a promícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!