Nakládaná krkovička s novými bramborami a mrkví na másle
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 řízky z krkovice cca 600 g
- Marináda:
- 3-4 stroužky utřeného česneku
- 2 vejce
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce worcesterské omáčky
- 3-4 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžička mleté papriky
- sůl
- pepř
- olej na smažení
- ---
- nové brambory
- mrkev
- 2 stroužky česneku
- plátek másla
- petrželka
- sůl
- snítka libečku
Postup Nakládaná krkovička s novými bramborami a mrkví na másle
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na marinádu prošleháme a maso v ní obalíme. Misku přikryjeme a uložíme přes noc do lednice. Druhý den hodinu předem maso vytáhneme z lednice.
Rozehřejeme olej a okapané maso opečeme z obou stran dozlatova, z každé strany 3-4 minuty. Podáváme s různě upravenými bramborami a salátem.
Na máslové brambory očistíme mrkev a brambory řádně očistíme (neloupeme). Nakrájíme mrkev na klínky a brambory podle velikosti na polovinu. Společně uvaříme v osolené vodě s libečkem do měkka.
Rozpustíme máslo, přidáme nasekanou petrželku a česnek na plátky. Krátce prohřejeme, přidáme scezené brambory s mrkví do pánve k voňavému máslu a promícháme.