Špenát podle Shirley Black Templ

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

40 dkg čerstvého nasekaného
nebo mraženého špenátu
40 dkg mletého vepřového masa
1 menší cibule
2 vejce
2 stroužky česneku
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a postupně přidáváme mleté maso tak, aby neudělalo větší hrudky. Maso osolíme, opepříme, do mírně osmahlého masa přidáme špenát a necháme 5 minut dusit. Nakonec vmícháme vejce, rozetřený česnek a podle chuti případně ještě dosolíme.

  2. Jako přílohu podáváme brambory nebo bramborové knedlíky.

  3. Shirley Temple podávala špenát s opečenou vekou potřenou česnekovým máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!