Nakládaná křepelčí vajíčka

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

křepelčí vajíčka
cibule (může být bílá i červená)
česnek
paprika barevná (lze dát na obměnu kolečka mrkve)
olej
Na nálev:
0,4 l octa
200 g krupicového cukru
40 g soli
5 kuliček pepře celého
5 kuliček nového koření
3 bobkové listy
3 hřebíčky
1 PL hořčičného semínka
1,2 l vody

Postup přípravy receptu

  1. Vajíčka vaříme 3 minuty, scezená protřeseme pořádně v hrnci (naruší se skořápka a budou se lépe loupat), oloupeme.

  2. Pokrájíme cibuli, zeleninu, vynikající obměnou je přidat kolečka klobásky. Oloupeme stroužky česneku (podle počtu a velikosti sklenic), na sklenici 0,7 l cca tři až čtyři stroužky.

  3. Skládáme do sklenic, česnek dáme dospodu, další uprostřed, poslední nahoru. Zalijeme lžící stolního oleje a vřelým nálevem.

  4. Pro přímou spotřebu stačí nechat uležet 4-5 dní. Protože často daruji, radši ještě steriluji - 20 minut na 90 stupňů.

  5. 5. Nálev: Všechny suroviny povaříme cca 5 minut, scedíme. Jako nálev lze použít jakýkoli jiný, jaký používáte na okurky, mně nejvíce chutná tento, je jemný.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!