Losos vyuzený v krabici s medovou omáčkou

Recepty, Ryby

Suroviny

Filety z lososa s kůží nebo bez (jak kdo má rád - já raději bez)
mořská hrubozrnná sůl
špetka cukru
pepř
0,5 dcl metaxy (koňak, slivovice apod.)
Na omáčku:
2 lžičky kremžské horčice
1 lžíce medu
trochu balzamikového octa
voda
sůl
čerstvý kopr

Postup přípravy receptu

  1. Lososa osolíme, opepříme čerstvě namletým pepřem a pokapeme kořalkou. Necháme alespoň 2 hodiny v chladničce marinovat, můžeme i obracet, aby se marináda dostala všude.

  2. Mezitím si ze všech surovin smícháme omáčku a necháme ji také v chladničce odležet.

  3. Připravíme si plechovou vyšší krabici (od sušenek apod.), na dno dáme malinkou hrstičku hoblin z tvrdého dřeva (buk, dub, ovocné stromy, ne smolné), položíme starý pařák nebo králičí pletivo(já měla pletivo) a naskládáme opláchnutou a osušenou rybu.

  4. Uzavřeme víkem a můžeme položit na sporák nebo na gril a už jenom udíme a těšíme se:-). Maso je hotové přibližně za 8-10min. Je to lahůdka, sousedi jenom koukali, co jsem vykouzlila za 10 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!