Losos vyuzený v krabici s medovou omáčkou
Recepty, RybySuroviny
- Filety z lososa s kůží nebo bez (jak kdo má rád - já raději bez)
- mořská hrubozrnná sůl
- špetka cukru
- pepř
- 0,5 dcl metaxy (koňak, slivovice apod.)
- Na omáčku:
- 2 lžičky kremžské horčice
- 1 lžíce medu
- trochu balzamikového octa
- voda
- sůl
- čerstvý kopr
Postup Losos vyuzený v krabici s medovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Lososa osolíme, opepříme čerstvě namletým pepřem a pokapeme kořalkou. Necháme alespoň 2 hodiny v chladničce marinovat, můžeme i obracet, aby se marináda dostala všude.
Mezitím si ze všech surovin smícháme omáčku a necháme ji také v chladničce odležet.
Připravíme si plechovou vyšší krabici (od sušenek apod.), na dno dáme malinkou hrstičku hoblin z tvrdého dřeva (buk, dub, ovocné stromy, ne smolné), položíme starý pařák nebo králičí pletivo(já měla pletivo) a naskládáme opláchnutou a osušenou rybu.
Uzavřeme víkem a můžeme položit na sporák nebo na gril a už jenom udíme a těšíme se:-). Maso je hotové přibližně za 8-10min. Je to lahůdka, sousedi jenom koukali, co jsem vykouzlila za 10 minut.