Luxusní piškotová roláda bez mouky

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce od šťastných slepiček
180 gramů mandlové mouky
sladidlo dle vás... steviol, erythritol
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
250 ml šlehačka 33% může být i 31%
1 Lučina
500 g jahod
citronová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme bíky od žloutků.

  2. Ušleháme žloutky společně se sladidlem do pěny až zbělá a přidáme k nim citrónovou kůru.

  3. Ušleháme sníh s bílků a špetkou soli.

  4. Postupně vmícháváme sníh z bílků a mandlovou mouku do žloutkové směsi. Pěkně zlehka a po malých částech!

  5. Těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem a roztáhněte do celé plochy plechu.

  6. Vkládejte do trouby vyhřáte na 180 stupňů na cca 10-12 minut... hlídejte...jakmile začne těsto chytat barvu, vyndejte ho ven.

  7. Připravte vlhkou utěrku a těsto s papírem přendejte na utěrku pečeným těstem k utěrce a papírem k vám a papír sloupněte, jde to lehce:-)

  8. V nádobě vyšlehejte šlehačku se sladidlem, do ušlehané pak vmíchejte lučinu.

  9. 1/3 směsi oddělte, zbytek natřete na roládu a posypte jahodami po celé ploše a pak srolujte:-)

  10. Zbylou směsí potřete roládu, posypte kokosem, ozdobte jahodami a mátou a servírujte


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!