Mořské ryby na vavřínu, fenyklu a bazalce
Recepty, RybySuroviny
- jakékoliv mořské ryby
- šťáva z celého citrónu
- 8 bobkových listů
- 2 cibule
- 4 snítky bazalky
- 1 snítka fenyklu (nebo sušený)
- 1 větší rajče
- olivový olej
- sůl
Postup Mořské ryby na vavřínu, fenyklu a bazalce
Postup přípravy receptu
-
Ryby si očistíme, vymyjeme studenou vodou a osušíme.
Do pekáčku si dáme trochu oleje, ryby si nasolíme i vevnitř, z obou stran je projedeme olejem v pekáči, uskládáme si je tam a polijeme šťávou z citrónu. T
akto připravené necháme alespoň hodinku odpočívat a nakrájíme si cibuli nahrubo (měsíčky), rajče na menší kousky, vše nastrkáme pod a na rybu, bazalku s fenyklem nasekáme a posypeme rybu navrch.
Dáme do vyhřáté trouby na 180-200°C, po půl hodině vyndáme, zalijeme vodou na dno, asi 250 ml a ještě 20 minut dopékáme a máme i šťávu z ryby.