Rybí salát z mořské štiky
Recepty, RybySuroviny
- 500 g rybího filetu
- 450 g směs mrkve, hrášku, kukuřice
- 250 majolky/jogurtu
- 250 ml vody
- 6 kuliček nového koření
- 4 bobkové listy
- 6 kuliček celého pepře
- 3 lžíce octa
- citron, sůl
Postup Rybí salát z mořské štiky
Postup přípravy receptu
-
Připravíme hrnec či hlubokou pánev, do které přidáme vodu, pepř, bobkový list, nové koření, sůl, ocet, nakrájenou polovinu citronu na plátky a přivedeme k varu.
Pro jednodušší manipulaci na koření použijeme kovové (čajové) sítko).
Jakmile voda začne vařit, přidáme zeleninu a vaříme 15 minut.
Následně přidáme celé filety ryby a vaříme dalších 15 minut. Rybu můžete použít v podstatě jakoukoliv podle toho, kterou máte rádi. My použili mořskou štiku a i když by měly být filety bez kostí, je potřeba ty mrňavé ještě pohlídat.
Když uběhne dalších 15 minut, vyndáme rybu a natrháme ji na menší kousky. Přemístíme do hlubší misky, scedíme zbytek hrnce/pánve a vše k rybě přidáme.
Vymačkáme šťávu z druhé poloviny citronu a vše společně řádně promícháme, aby se všechny chutě propojily. Necháme zlehka vychladnout a nakonec zamícháme majolku nebo bílý jogurt - případně ještě dochutíme solí a pepřem.
Vložíme do lednice pořádně vychladit. Lepší by bylo nechat proležet do druhého dne, ale kdo to má vydržet že?