Vepřové srdce v rajské omáčce

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 ksvepřové srdce
1 cibule
přepuštěné máslo
5 kuliček celý pepř
2 kuličky nové koření
1 hřebíček
kousek skořice
1 bobkový list
500 ml rajská šťáva
1 lžička cukr
sůl
čerstvá bazalka
šťáva z půlky limetky

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmažíme nakrájenou cibuli přidáme cukr. Vložíme srdce rozdělené na čtvrtiny a orestujeme, přidáme koření (používám čajové vajíčko), zalejeme rajskou šťávou, osolíme.

  2. Dusíme zvolna 1,5 - 2 hodiny za občasného míchání a případného podlévání vodou. Měké maso vyjmeme nakrájíme na plátky. Omáčku dochutíme podle potřeby solí, cukrem, limetou a natrhanými lístky bazalky.

  3. Vhodná příloha - rýže s bazalkou, těstoviny, knedlíky, brambory...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!