Vepřové srdce v rajské omáčce
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 ksvepřové srdce
- 1 cibule
- přepuštěné máslo
- 5 kuliček celý pepř
- 2 kuličky nové koření
- 1 hřebíček
- kousek skořice
- 1 bobkový list
- 500 ml rajská šťáva
- 1 lžička cukr
- sůl
- čerstvá bazalka
- šťáva z půlky limetky
Postup Vepřové srdce v rajské omáčce
Postup přípravy receptu
-
Na másle osmažíme nakrájenou cibuli přidáme cukr. Vložíme srdce rozdělené na čtvrtiny a orestujeme, přidáme koření (používám čajové vajíčko), zalejeme rajskou šťávou, osolíme.
Dusíme zvolna 1,5 - 2 hodiny za občasného míchání a případného podlévání vodou. Měké maso vyjmeme nakrájíme na plátky. Omáčku dochutíme podle potřeby solí, cukrem, limetou a natrhanými lístky bazalky.
Vhodná příloha - rýže s bazalkou, těstoviny, knedlíky, brambory...