Vepřová špikovaná plec nadivoko

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřové plece vcelku
50 g uzené slaniny
koření Divočina
1 kus bobkový list
2 kuličky nového koření
1 větší mrkev
1/4 kusu celeru
2 kusy spařených a oloupaných rajčat
1/2 kusu cibule
sůl, pepř
olej
2 lžíce hladké mouky
150 ml smetana ke šlehání
podle chuti ocet - nemusí být

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na špalíky a dáme ji trochu zmrznout do mrazáku, lépe se pak s ní pracuje. Do masa ostrým nožem uděláme otvory, maso našpikujeme, osolíme, opepříme a posypeme kořením Divočina.

  2. Mezitím na oleji orestujeme cibuli, přidáme na kusy nakrájenou mrkev, celer a spařená nakránená rajčata. Na základě orestujeme maso ze všech stran a podlijeme tak do 3/4 výšky masa vodou, popřípadě vývarem. Přidáme bobkový list a nové koření, tlakový hrnec zavřeme a od doby varu dusíme 35 min

  3. Když je maso měkké, vyjmeme je a odložíme bokem. Vyndáme koření a zeleninu dohladka rozmixujeme tyčovým mixérem.

  4. V hrníčku rozšleháme ve smetaně hladkou mouku a přes sítko ji vlijeme do zeleninového základu. Pořádně provaříme, můžeme dochutit několika kapkama octa.

  5. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a knedlíkem


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!