Kuřecí žaludky na pórku,připravené v papiňáku
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 800 g kuřecích žaludků
- 150 g Debrecínského špeku (můžeme použít i jinou slaninu)
- 200 g pórku (zelenou i bílou část)
- 1 nožka Maďarské klobásy
- 1 cibule
- 2 stroužky prolisovaného česneku
- 1 lžíce oleje
- 1/2 lžičky celého kmínu
- sůl
- mletý pepř
- Záklechtka:
- 1 zarovnaná lžíce hladké mouky
- 150 ml vody
Postup Kuřecí žaludky na pórku,připravené v papiňáku
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, pórek na kolečka, špek na drobnější kostičky a klobásu na úzké nudličky.
Žaludky důkladně očistíme a pokud se na některém kousku objeví tvrdší kůže, tak tu sloupneme. Žaludky překrojíme na menší kousky, pořádně propláchneme v horké vodě a necháme na sítu okapat.
Do papiňáku na rozehřátý olej dáme na 3 minuty orestovat nudličky klobásy. Až pustí šťávu, vyjmeme ji z hrnce a uložíme stranou na později.
Do hrnce na tuk a šťávu po klobáse dáme slaninu společně s cibulí a kmínem a přibližně 5 minut restujeme, než cibule mírně zavadne.
Poté přidáme žaludky, mírně osolíme, opepříme a podlijeme 250ml horké vody. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na slabém plameni vaříme 40 minut.
Hrnec ochladíme a otevřeme.
Přidáme klobásu, pórek a záklechtku, promícháme a přikryté obyčejnou pokličkou slabým varem vaříme 15 minut. Občas promícháme a pokud je potřeba, malinko podlijeme horkou vodou.
Na závěr přidáme prolisovaný česnek a podle chuti dochutíme. Podáváme s vařeným bramborem. Pokud budeme vařit v obyčejném hrnci, začínáme úplně stejně. Pak přidáme žaludky a podlijeme tak, aby byly skoro úplně pod vodou. Od doby varu na mírném plameni budeme vařit cca 1,5 hodiny. Během vaření občas dolijeme horkou vodu. Poté přidáme klobásu, pórek a záklechtku a vaříme ještě 15 minut.